perjantai 11. syyskuuta 2015

Nutella-päärynäsmoothie pehmiksen muodossa

Suklaapehmistä aamupalaksi? Miten niin ei? Minä ainakin syön. Ihan niin kuin mango-mustikka-macajäätelöä tänä aamuna. Ja olo on aamiaisen jälkeen loistava (tai no, ainakin siihen nähden, mitä univajeisen viikon jälkeen voi odottaa). Tällä viikolla aloitin yhden aamuistani todellakin kyseisellä herkkusmoothiella. Koska koostumus oli (jälleen kerran) paksu, kuohkea ja täyteläinen, päätin pistää hieman paremmaksi ja kuvitella lusikoivani hasselpähkinällä säväytettyä suklaista pehmistä. Sen verran todellinen tämä mielikuva kuitenkin oli, että pehmissmoothie on tallennettava tänne heikosta kuvituksesta huolimatta. Tätä haluan nimittäin uudestaan. Hitsi kun oli viimeinen päärynä... (Seuraavan kerran kun päärynäkilon saa eurolla, tämä tyttö hakee vähintään kolme kiloa paloiteltavaksi pakastimeen. Sitä ennen täytynee tyytyä ostamaan vain yksittäisiä hedelmiä.)





























Ettei illuusio "kunnollisesta" aamupalasta kokisi tyystin alasajoa, oli tässä pehmiksessä mukana vihreääkin: laitoin mukaan kourallisen lehtikaalia, mikä ei ainakaan pahentanut tilannetta. Se sekoittui muiden ainesten mukana sileäksi eikä maistunut yhtään läpi. Jos tehosekoittimesi ei ole kovin tehokas, kannattaa ehkä blendata muita aineksia keskenään hiukan sileämmäksi ennen kuin lisää reh(ut)evämmät ainekset :) Ja ai niin, olihan tässä päällä vielä omatekoista mysliäkin (sekin tietysti suklaista, heh). Eli olkaa hyvä, aamiaisen kriteerit kiitettävästi täyttävä pehmissmoothie:



NUTELLAPEHMIS
1 annos

1/2 pieni avokado
1 (~150g) kypsä päärynä pakastettuna
1-1,5dl kaura- tai mantelimaitoa (tai 1/2dl kookosmaitoa ja 1/2-1dl vettä)
1rkl chia-siemeniä
1rkl hasselpähkinävoita (tai pieni kourallinen hasselpähkinöitä)
2tl raakakaakaojauhetta
1/2dl stevialla makeutettua suklaaheraa (tai maustamatonta & enemmän raakakaakaota)
ripaus suolaa
makeutusta tarvittaessa
(kourallinen pinaattia tai lehtikaalia)

Pinnalle
(suklaista) granolaa, kaakaonibsejä tai hasselpähkinärouhetta

Laita chia-siemenet ja kauramaito (nesteen määrää säätelemällä saat joko smoothiemaisemman tai enemmän pehmistä muistuttavan herkun) tehosekoittimen kulhoon ja anna turvota sen aikaa, kun etsit muut tarvittavat ainekset esille. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.  Anna koneen käydä pieni hetki (noin 15s) vielä siinä vaiheessa kun massa on jo sileää, tällöin smoothie kuohkeutuu. Älä kuitenkaan sekoita liian pitkään, ettei koneen lämpö sulata pehmistä. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti heti!




Hasselpähkinä ei erityisesti kuulu suosikkeihini mutta minulla sattui olemaan purkki hasselpähkinätahnaa kaapissa ja mietin, mihin sitä voisi käyttää, voimakasaromista kun sattuu olemaan. Mutta no problem anymore, tähän tietysti! Vaikka myöhemmin aion kokeilla vastaavaa myös muilla pähkinätahnoilla, ainakin mantelivoi (ja pari tippaa karvasmanteliaromia) voisi olla erittäin varteenotettava vaihtoehto.

Lempeitä viikonloppuaamuja pehmiksen parissa!

~Sofie~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!